بررسی جیلی GC6 اکسلنت

با توقف واردات مدل‌های مختلف امگرند به کشور، به نظر میرسید که دیگر نامی از جیلی در ایران شنیده نشود اما خبر مونتاژ یک محصول دیگر بنام GC6 مجدداً امیدهای طرفداران این برند را زنده نمود؛ البته محصول جدید این بار بجای “جيلیران موتور” توسط “خودروسازان بم” به بازار معرفی شد و انتظار میرفت که شاهد حضور طولانی‌تر و شرایط خدماتی بهتری باشیم اما متاسفانه اینطور نشد و بعد از مدت کوتاهی روند عرضه این نماینده جیلی نیز متوقف گردید. نسخه‌ اولیه GC6 که با نام الیت در بازار شناخته میشد از ظاهر کاملاً معمولی و حتی در برخی زوایا نازیبا رنج می‌برد و به همین دلیل نتوانست توجهات چندانی را به خود جلب نماید، اما پس از فیس‌لیفت ظاهری شرایط تغییر کرد و بازار به رنگ و لعاب فرزند جدید جیلی روی خوش نشان داد. بخصوص که در تیپ اکسلنت، امکاناتی نظیر سانروف و نمایشگر مرکزی نیز به ماشین اضافه شده بودند و حالا دیگر حال و هوای خودرو از آن شرایط تمام اقتصادی اندکی فاصله گرفته بود.

البته GC6 حتی در نسخه اکسلنت هم یک خودرو لوکس یا نیمه‌لوکس به حساب نمی‌آید و با متریال خشک داخل کابین، فضای کم سرنشینان عقب، شتاب و کشش کاملاً معمولی، سر و صدای زیاد پیشرانه در دورهای بالا و فرمان‌پذیری نه‌چندان خوب، یک سدان اکونومیک شهری نشان میدهد اما با این حال مزیت‌هایی نظیر: کیفیت فنی قابل‌قبول، استهلاک پایین قطعات، سواری راحت، گیربکس نرم و بدون هرگونه تقه، تهویه مطبوع کارآمد و طراحی داخلی نسبتاً زیبا دست به دست هم دادند تا GC6 طرفدارانی در بازار داخل برای خودش دست و پا کند. بخصوص که در این رده رقبای چندان قدری هم حاضر نبودند تا بتوانند فرزند جیلی را به چالشی سخت دعوت کنند؛ اما صد حیف که عرضه این محصول نسبتاً باکیفیت بعد از مدت کوتاهی متوقف گردید و فعلاً ادامه روند فعالیت جیلی در ایران در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.

داخل جیلی GC6 اکسلنت

جیلی GC6 یک سدان اقتصادی است و طبیعتاً برای پایین نگاه داشتن هزینه تولید، محدودیت‌های زیادی را متحمل شده، پس نباید آن را با محصولات گران‌‌تر از خودش مقایسه کنیم. تازه وقتی پای رقبایی نظیر تندر پلاس، پژو پارس یا حتی آریو و جک J4 به میان می‌آید متوجه میشویم که ظاهر نماینده جیلی آنقدرها هم ساده و معمولی نیست و حرف‌هایی برای گفتن دارد.

البته نسخه‌های اولیه یا به عبارتی الیت با شکل و شمایل زمخت خود هرگز بازخورد خوبی از بازار دریافت نکردند اما مدل فیس‌لیفت شده با چراغ‌ها و سپر جدید و تغییرات اساسی روی جلوپنجره، چهره‌ای به مراتب زیباتر و شکیل‌تر بدست آورده و می‌تواند به عنوان خودرویی با ظاهر معقول در این رده قیمتی خودنمایی کند. البته هنوز هم سادگی بخش کناری، کوچک بودن سایز رینگ‌ها و ارتفاع کم سپر عقب نشان از ذات بی‌ریای ماشین دارند اما بدلیل عدم وجود گزینه‌های جذاب در این سطح از بازار می‌توان به طراحی جیلی GC6 نمره قبولی را اعطا کرد.

طراحی جیلی GC6 اکسلنت

طراحان جیلی موفق شده‌اند به کمک بازی هماهنگ خطوط، استفاده از رنگ‌بندی جذاب و رعایت اصولی هارمونی، فضایی زیبا و شیک را در داخل کابین GC6 ترسیم نمایند که برای خودرویی در این رده قیمتی راضی‌کننده است. فرمان و نمایشگر جدید و تغییر برخی قسمت‌های دیگر هم باعث شده شکل و شمایل اتاق یک سر و گردن بالاتر از نسخه الیت قرار گیرد و جلوه لوکس‌تری داشته باشد.

مشخصات جیلی GC6 اکسلنت

جیلی GC6 از نظر مشخصات فنی، یک خودرو ساده و معمولی در سطح سایر رقبای این رده می‌باشد. یعنی اینجا نه از پیشرانه حجیم خبری هست و نه توربوشارژر، بلکه تمرکز اصلی روی ویژگی‌های اقتصادی نظیر استهلاک پایین و مصرف سوخت مناسب قرار گرفته. با گشودن درب موتور با یک پیشرانه 4 سیلندر 1.5 لیتری 16 سوپاپ مواجه میشویم که در بهترین حالت (یعنی دور موتور 6000) حدود 102 اسب بخار قدرت تولید می‌کند و از دور موتور 3800 الی 4200 میتواند معادل 141 نیوتن‌متر گشتاور را آزاد سازد. گیربکس اتوماتیک هم ساخت JATCO ژاپن است و عملکرد نرم و روانی دارد اما بدلیل ساختار قدیمی 4 سرعته و فاصله زیاد ضرائب از یکدیگر بخشی از قدرت ماشین را هدر میدهد و درنتیجه برای دست‌یابی به شتاب و کشش کافی در سربالایی‌ها، مجبوریم دور موتور را بالا نگاه داریم.

شتاب رسمی 13.5 ثانیه و حداکثر سرعت 165 کیلومتر بر ساعت نشان میدهند که GC6 برای کل‌کل‌های خیابانی و سرعت رفتن ساخته نشده بلکه باید به چشم یک خودرو آرام شهری به آن نگاه کنید. سیستم تعلیق نیز در جلو از نوع مک‌فرسون و عقب Torsion Beams می‌باشد که سواری نرم و راحتی برای سرنشینان تدارک دیده اما سادگی این مجموعه در کنار مرکزثقل نسبتاً بالا، فرمان‌پذیری ماشین را در سطح کاملاً متوسط نگاه داشته و از این رو بروز حرکات گهواره‌ای و کم‌فرمانی با GC6 در پیچ‌های تند دور از ذهن نخواهد بود. بویژه که نماینده خودروسازان بم از سیستم‌های کمکی پایداری نیز بهره‌ای نبرده و در نتیجه باید مقداری با آن مدارا کنید.