جک s3

جک S3 قبل از خودروی پرطرفدار جک S5 عرضه شده است اما در ایران پس از S5 وارد و عرضه شده است. کمپانی خودروسازی جک یا با تلفظ صحیح جی ای اس (JAC) با نام کامل آن یعنی JAC Motors در سال 1964 تاسیس شد. این کمپانی از ابتدا مشغول به ساخت و عرضه کامیون های تجاری در سایز متوسط بوده است و اکنون حدود 10 سال می باشد که مشغول به ساخت خودرو های خانوادگی می باشد.

خودرو های ساخته شده توسط این کمپانی اعم از چهار خودروی سدان J4 و J5 و J6 و A60 و چهار خودروی کراس اوور S2 و S3 و S5 و S7 میباشد. و به اضافه این خودرو ها یک مدل وانت پیکاپ و پنج نوع ون متفاوت هم توسط شرکت جک ساخته شده است. این کمپانی بر روی محصولات تمام الکترونیکی یا هیبریدی سرمایه گذاری بزرگی کرده است و اکنون یک مدل سدان و یک مدل کراس اوور توسط شرکت جک ساخته شده است. در کل، در سال 600 هزار دستگاه جک تولید می شود که بخش زیادی از این خودروها در بازار داخلی چین به فروش می رسد.

بررسی طراحی ظاهری و بدنه

جک S3 هم همانند جک S5 شباهت بسیار زیادی با خودرو های هیوندای دارد. فرم جلو پنجره شش ضلعی از نمونه هایی از طراحی النترا الهام گرفته شده است، ولی فقط دارای سه ردیف کروم می باشد و با انحنا در دو طرف، در قسمت پایین یک قاب پلاستیکی دیده می شود که مکان نامناسبی برای جایگیری پلاک خودرو می باشد. اگر چه در سایز جلو پنجره، زیاده روی شده است و این قسمت با دیگر اجزای خودرو ناهماهنگ می باشد؛ می توان گفت که چراغ های اصلی جک S3 زیبا می باشد و این چراغ ها از چراغ های جک S5 زیباتر می باشد.

جک S3 دارای سپر نسبتا ساده ای می باشد و فقط در قسمت کوچکی از فضای زیر، دارای پلاستیک سیاه رنگ می باشد. خطوط بدنه، همراه با احتیاط بسیار زیاد و با عمق بسیار کم طراحی سپر جک S3 استفاده شده اند و به اضافه اینکه هزینه های تولید را کاهش می دهد، ریسک شلوغ شدن و به هم ریخته بودن را در طراحی جک S3 پایین میآورد. از طرفی دیگر چراغ مه شکن که در بخش پلاستیکی جای داده شده است و این باعث می شود فضای خالی زیادی در لبه‌ی جانبی سپر و زیر چراغ اصلی ایجاد شده است و این امر تاثیر منفی روی طراحی نمای جلویی جک S3 می گذارد. فرم بسیار خوب کاپوت که در سمت راست ستون A و هماهنگ با فرم چراغ جلو، دارای خطوط حجم دهنده می باشد از نکات مثبتی است که در نمای خودرو می توان به آن اشاره کرد.

جک s3

نمای کناری جک S3 یادآور فرم شیشه ها و زاویه ی سقف جک S5 می باشد. در نمای کناری خودرو ادوات هماهنگی بسیاری دارد به عنوان مثال خط بدنه که از گوشه ی چراغ عقب تا لبه ی در جلو کشیده شده است و پلاستیک سیاه رنگ رکاب که تا سپر عقب با شیبی کاملا ملایم ادامه دارد، همه ی اینها نشان دهنده ی بزرگی جک S3 در طراحی می باشند. کوتاه بودن کاپوت و عریض بودن شیشه ی جلو از زاویه دید کناری به خوبی دیده می شود.

در تعداد زیادی از نمونه های دیده شده از جک S3، دارای ریل های باربند و دستگیره هایی با رنگ نقره ای می باشند که با قرار داشتن نواری با همین رنگ در بخش رکاب و قاب پنجره ارائه می شود. در فرم کلی بدنه ی جک S3 همانند درها و گلگیر جلو، خطوط حجم دهنده ی خاصی به چشم نمی خورد به این دلیل بیننده طراحی ساده و کم هیجانی را در این قسمت مشاهده می کند.

نمای پشت جک S3، به خوبی اختلافی که این خودرو از نظر قیمت با جک S5 دارد را نشان می دهد؛ اگر چه از نظر موتور و قوای فنی هم این دو خودرو نمی توان با یکدیگر مقایسه کرد و از نظر اندازه عرض هم اختلاف زیادی با یکدیگر دارند. اندازه عرض جک S3، 7.5 سانتی متر از جک S5 کمتر می باشد و این اندازه شاید روی کاغذ اهمیت زیادی نداشته باشد ولی از نظر ابعاد مخصوصا ابعاد یک کراس اوور، می تواند بسیار چشم گیر باشد.

طراحان جک S3، ارتفاع سقف را با شیبی ملایم در بخش عقب، پایین آورده اند و این امر باعث می شود که کم بودن عرض جک S3 چندان در چشم نباشد. وجود اسپویلر، سایز مناسب شیشه‌ی عقب و فرم قابل قبول چراغ‌ها از نکات مثبتی در طراحی جک S3 می باشد و روی درپوش صندوق و گلگیرها نیز خطوط حجم دهنده ای قرار دارند که در این طراحی به خوبی از این خطوط استفاده شده است. مکانی که پلاک خودرو قرار دارد، لوگوی کمپانی سازنده و دستگیره ی براق صندوق هم به طور کلی حس بسیار خوبی به بیننده القا می کند. حدودا کل سپر عقب، از پلاستیک سیاه رنگ ساخته شده است و این نوع طراحی نکته ای منفی می باشد؛ ولی با استفاده کردن از ادواتی با رنگ نقره ای و محلی مخصوص برای مه شکن های عقب، طراحی ظاهر بهتر و جذاب تری به خود گرفته است.

به طور کلی می توان گفت جک S3 طراحی قابل قبولی دارد؛ اگرچه طراحی نمای عقب دارای جذابیت بیشتری می باشد و در نمای جلو که بخش اصلی طراحی می باشد کمی با سهل انگاری طراحی شده است. ابعاد جک S3 به شرح زیر می باشد:

  • طول 4325 میلی متر
  • عرض 1765 میلی متر
  • ارتفاع سقف 1660 میلی متر
  • فاصله محور ها 2560 میلی متر

جک S3 حدود 10.5 سانتی متر طول و 7.5 سانتی متر عرض کمتری نسبت به S5 دارد. جک S3 از نظر فاصله محور ها حدود 8.5 سانتی متر از S5 کمتر می باشد که این امر کاملا بر ابعاد کابین و فضای صندوق بار تاثیر می گذارد.

جک s3

بررسی طراحی داخلی و کابین

پس از اینکه وارد کابین جک S3 بشوید حس بهتری نسبت به سایر کراس اوور های چینی به شما میدهد، اگر چه که قیمت این خودرو به میزان زیادی از خودرو هایی مانند چانگان CS35 و لیفان X60 می باشد. فرم کلی داشبورد مخصوصا در بخش مربوط به نمایشگر و مجاری هوای تهویه مطبوع با حالت پرانتزی، شباهت کمی به خودرو های شاسی بلند آمریکایی دارد. مانیتور 7 اینچی اصلی ترین جذابیت کابین جک S3 می باشد و البته ادواتی نقره ای رنگ و شبیه به فلز،‌به زیبایی کابین جک S3 می افزایند. یک نمایشگر باریک هم در بالای مانیتور قرار دارد که وظیفه این نمایشگر نمایش ساعت و هشدار هایی مانند نبستن کمربند ایمنی، می باشد.

خلاصه، بودن کلیدها و پرهیز از شلوغی گیج‌کننده با انبوه دکمه‌ها از نکات مثبت در طراحی بخش کابین جک S3 می باشد. این مسئله در طراحی بخش پایین داشبورد ( محلی که کلیدهای گردان تهویه مطبوع قرار گرفته است ) به وضوح دیده می شود. پنل پشت فرمان هم دارای حالت سیلندری و مدرن می باشد؛ ولی دایره ای منظم نمی باشد و دارای حالت 7 ضلعی می باشد. بین دو پنل نشان دهنده سرعت و دور موتور، دو قسمت دیگری قرار داده شده است که شامل مانیتور TFT که وظیفه این مانیتور اطلاع رسانی مصرف سوخت، کیلومتر کارکرد و این دست اخبار می باشد.

در قسمت دیگر هشدار دهنده های لامپی مانند مشکل در باتری، پایین آمدن فشار روغن، نقص در لنت و اطلاعاتی از این قبیل وجود دارد.فرم کلی فرمان هم به طور کاملی شبیه S5 می باشد که به کمک طرح نقره ای رنگ و V شکل در قسمت پایین همراه با پوشش چرم مصنوعی، به طور مناسبی ارزیابی می شود.

اگر چه صندلی های جک S3 دارای سایز خوبی نمی باشند و فردی که بالغ باشد و دارای وزن بالایی باشد نمی تواند به راحتی رو صندلی ها، مخصوصا روی صندلی جلو بنشیند؛ اما این صندلی ها دارای جنس خوبی می باشند. برخی از نمونه های جک S3 با صندلی هایی که دارای دو رنگ می باشند که همراه با طراحی پوشش درب، دارای زیبایی مناسبی می باشد. استفاده کردن از چرم مصنوعی در طراحی تودری ها در کنار دستگیره هایی با رنگ نقره ای، حس خوبی را به سرنشینان جک S3 القا می کند و بهتر و فراتر از خودرو های رایج چینی می باشد.

کراس اوور جک S3 می تواند برای برای سه سرنشین در ردیف عقب به کار گرفته شود، ولی برای کسی وسط می نشیند دارای ناراحتی هایی می باشد. با این وضع می توان خودروی جک S3 را یک خودروی چهار نفره در نظر گرفت که در بخش جلوی زانو و در بالای سر دارای فضای مناسبی می باشد، ولی صندلی ها به طوری طراحی شده اند که عرض لازم را برای سرنشینانی که سنگین وزن می باشند، دارا نمی باشند. صندوق بار دارای 600 لیتر فضای مفید می باشد که برای خودرویی که در چنین کلاس بدنه ای قرار دارد بسیار خوب می باشد، در ضمن با جمع کردن صندلی های ردیف عقب می توان فضای بیشتری ایجاد کرد.

جک s3

بررسی موتور و قوای فنی

همان طور که قبلا گفته شد، فقط یک نوع موتور را می توان برای جک S3 سفارش داد که این موتور، 1500 سی سی و 111 اسب بخار قدرت و 146 نیوتون متر گشتاور می باشد. حداکثر قدرت این موتور در دور موتور 6000 دور بر دقیقه و بیشترین نیرو حاصل از دور موتور 3500 تا 4500 دور بر دقیقه می باشد که آمار تقریبا خوبی می باشد؛ ولی برای خودرویی که وزن آن 1220 کیلو گرم می باشد طبیعتا پرشتاب و پرسرعت عمل نخواهد کرد.

متاسفانه آزمایشی مربوط تست صفر تا صد جک S3 در دسترس نمی باشد؛ ولی با در نظر گرفتن گیربکس CVT که در جک S3 قرار دارد می توان پیش بینی کرد که این خودرو در زمان 14 ثانیه می تواند صفر تا صد را پر کند. با توجه به گفته کمپانی سازنده حداکثر سرعت این خودرو 175 کیلومتر در ساعت می باشد. مصرف سوخت این خودرو طبق گفته کمپانی جک با بنزین استاندارد چین 6 لیتر در هر 100 کیلومتر می باشد ولی با شرایط بنزین کشور ما می تواند 7 لیتر در هر صد کیلومتر باشد.

بررسی امکانات و آپشن های رفاهی

امکانات و آپشن های رفاهی جک S3 از جمله موارد زیر می باشد:

  • نمایشگر ۷ اینچی لمسی
  • سیستم صوتی ۶ بلندگو با درگاه‌های USB و  AUX و امکان ارتباط تلفن همراه از طریق بلوتوث
  • شارژر ۱۲ ولت و سیستم ناوبری ماهواره‌ای
  • آینه‌های با تنظیم برقی به همراه راهنمای LED
  • فرمان برقی
  • چراغ‌های اتوماتیک جلو
  • روشنایی روز (DAYLIGHT) با  LED
  • کامپیوتر سفر
  • قابلیت مات شدن آینه وسط به‌صورت دستی
  • رینگ‌های ۱۵ اینچی
  • چهار شیشه‌ی برقی

نسخه ای از جک S3 که وارد به ایران می شود از تیپ اسمارت و دارای آپشن های تقریبا کامل می باشد. امکانات و آپشن های این نسخه از جک S3 به شرح زیر می باشد:

  • گیربکس اتوماتیک CVT
  • سانروف برقی دو حالته
  • رینگ‌های اسپرت ۱۶ اینچی
  • آینه‌های برقی گرم شونده
  • سنسور عقب
  • باربند سقفی
  • فرمان چند کاره مجهز به کنترل‌کننده‌ی پخش صوت و ارتباط تلفنی
  • تهویه مطبوع اتوماتیک به همراه فیلتر
  • پوشش چرمی فرمان
  • سیستم کنترل فشار باد تایرها (TPMS)
  • صندلی‌های چرمی دو رنگ

با در نظر گرفتن فهرستی که در مورد آپشن ها ارائه شد می توان گفت که جک S3 سیستم ورود به کابین بدون کلید، استارت دکمه ای و دوربین عقب را دارا نمی باشد. مدل فول آپشن جک S3 که در چین عرضه می شود دارای جمع‌ کننده‌ی برقی آینه‌های بغل می باشد که در مدل وارد شده به ایران وجود ندارد.

تست تصادف و بررسی آپشن های ایمنی

جک S3 همانند سایر خودرو های ساخت چین که به ایران وارد شده اند دارای 5 ستاره ایمنی می باشد که البته با در نظر گرفتن اینکه پلتفرم این خودرو مخصوص کمپانی سازنده خود می باشد، می تواند کمی مورد تردید قرار بگیرد. البته پیشینه خوب جک S5 در بازار ایران و مقاومت خوبی که این خودرو در برابر تصادفات از خود نشان داده است می تواند ما را به ایمنی جک S3 امیدوار کند.

امکانات و آپشن های ایمنی جک S3 به شرح زیر می باشد:

  • دو کیسه‌ی هوا برای سرنشینان جلو
  • سیستم کنترل الکترونیک پایداری (ESP)
  • فناوری جلوگیری از حرکت خودرو در شیب (HSA)
  • ترمز ضد قفل (ABS)
  • نیروی کمکی ترمز (BA)
  • تقسیم الکترونیک ترمز (EBD)
  • کنترل کشش (TCS)

آزمون فنی و بررسی کیفیت رانندگی

نسخه ای از جک S3 که وارد ایران شده است پیش از ورود به ایران در بازار چند کشور دنیا عرضه شده است. چیزی که باعث برتری این کراس اوور کامپکت می شود سیستم تعلیق نرم و فنربندی قابل قبول در دست‌اندازها می باشد. هر چند راننده ی جک S3 با هدف اینکه به تپه نوردی برود یا به سفر های خارج از جاده ای برود، به سراغ جک S3 نمی رود؛ می توان در سرعت گیر های شهری و رانندگی با سرعت پایین در مسیر های خاکی که دارای پستی و بلندی متوسط می باشد می توان با جک S3 رانندگی کرد. رانندگی با این خودرو نرم و قابل قبول می باشد.

سقف جک S3 در قسمت عقب دارای شیب زیادی می باشد که باعث می شود سرنشینانی که دارای قد بالای 185 سانتی متر می باشند در قسمت عقب راحت نباشند و حتی با رفتن خودرو روی دست انداز های عمیق می تواند سر مسافر عقب با سقف برخورد کند و این یک مشکل می باشد و حتی کسانی که وزن بالای داشته باشند حتی در صندلی های جلو هم راحت نمی باشند.

همان طور که قبلا گفته شد جک S3 دارای موتور 1500 سی سی و 107 اسب بخار می باشد که این نشان دهنده ضعف جک S3 در شتاب گیری می باشد ام با در نظر گرفتن وزن پایین جک S3 که حدود 1300 کیلوگرم می باشد، این خودرو می تواند شتاب نسبتا خوبی داشته باشد اما با در نظر گرفتن اینکه این خودرو کراس اوور می باشد و این تاثیر منفی بر روی آیرودینامیک بدنه دارد و همراه با اینکه گیربکس CVT دارای ضعف هایی می باشد صفر تا صد این خودرو می تواند 14 ثانیه باشد. از موارد عجیب در این خودرو باک این خودرو می باشد که 45 لیتر فضا دارد.