
لیفان ۸۲۰
با وجود محبوبیت خودروهای کراساوور و شاسی بلند در سالهای اخیر، این سدانها هستند که از نیم قرن پیش تاکنون بر بازار خودرو جهان تسلط دارند. سدانها نسبت به شاسیبلندهای همرده ارزانتر هستند، امکانات رفاهی و قوای فنی نسبتا مشابهی دارند و برای استفادههای معمول و روزمره قابل اتکا خواهند بود. این مساله در خصوص خودروسازان نوظهور چینی نظیر لیفان نیز صادق است و سدانهای چینی همپای کراساوورهای چینی به دنبال گسترش سهم خود از بازار خودرو هستند.
لیفان ۸۲۰ یکی از سدانهای چینی منحصربهفردی بود که در بازه زمانی کوتاهی توسط کرمان موتور مونتاژ شده و به بازار کشورمان عرضه شد. این خودرو برخلاف آنچه مشتریان ایرانی از خودروهای چینی مشاهده کردهاند، سدانی سایز متوسط با پیشرانهای حجیم و امکانات رفاهی مختلف بود. وجود شباهتهای متعدد بین لیفان ۸۲۰ و نسل پیشین تویوتا کمری سبب شد تا مصرفکنندگان ایرانی این خودرو را کمری چینی بنامند و این مساله به تقویت پرستیژ لیفان ۸۲۰ کمک کرد.
لیفان ۸۲۰ اکنون یکی از گزینههای موجود در بازار خودروهای کارکرده محسوب میشود و با تکیهبر مزایایی همچون امکانات رفاهی متعدد و پیشرانه حجیم، میتواند نظر مشتریان را به خود جلب کند. در ادامه نگاهی به مشخصات فنی لیفان ۸۲۰ خواهیم داشت تا با این سدان نیمه لوکس و حجیم چینی بیشتر آشنا شویم.
مشخصات فنی لیفان ۸۲۰
همان طور که در مقدمه مطلب اشاره شد، لیفان ۸۲۰ از مشخصات فنی مشابهی با نسل قدیمی تویوتا کمری بهرهمند است. موتور ۲.۴ لیتری چهار سیلندر تنفس طبیعی قدرت بخش لیفان ۸۲۰ است که حداکثر ۱۵۸ اسببخار قدرت و ۲۲۱ نیوتنمتر گشتاور تولید میکند. جعبه دنده در نظر گرفته شده برای لیفان ۸۲۰ نیز از نوع شش سرعته اتوماتیک است که قدرت و گشتاور را به چرخهای جلو منتقل میکند.
استفاده از این پیشرانه برای لیفان ۸۲۰، موجب شد تا این خودرو در دوره کوتاه مونتاژ خود (بین سالهای ۱۳۹۵ تا ۱۳۹۷) به حجیمترین خودرو مونتاژ داخل تبدیل شود. پیش از لیفان ۸۲۰ این عنوان در اختیار نیسان ماکسیما با پیشرانه شش سیلندر بود و پس از توقف تولید لیفان ۸۲۰ نیز خودرویی با این حجم موتور در خودروسازی کشورمان مشاهده نشده است.
لیفان ۸۲۰ خودرو سبکی نیست و حدود ۱.۵ تن وزن دارد، اما به واسطه پیشرانه حجیم و قدرتمند خود، میتواند در زمانی بین ۱۰ الی ۱۲ ثانیه از حالت سکون به سرعت صد کیلومتر بر ساعت دست پیدا کند. حداکثر سرعت لیفان ۸۲۰ نیز ۲۰۰ کیلومتر بر ساعت عنوان شده که رقمی مطلوب برای این خودرو محسوب میشود.
مصرف سوخت ترکیبی لیفان ۸۲۰ نیز ۸.۷ لیتر در صد کیلومتر اعلام شده که البته ممکن است با توجه به رفتار راننده، این رقم کاهش یا افزایش یابد. باک این خودرو نیز ۶۳ لیتر حجم دارد و اگر سبک آرامی را در رانندگی دنبال کنید، نیازی به سوختگیری در کوتاه مدت نخواهید داشت. در ادامه نگاهی کامل و دقیق به مشخصات فنی لیفان ۸۲۰ خواهیم داشت:
آپشنها و امکانات رفاهی لیفان ۸۲۰
لیفان ۸۲۰ یک سدان نیمه لوکس سایز متوسط است و نقش رقیب ارزانقیمت خودروهایی همچون هیوندای سوناتا یا کیا اپتیما را ایفا میکند. با توجه به آنکه مدت زمان زیادی از توقف تولید لیفان ۸۲۰ نمیگذرد، این خودرو همچنان از نظر امکانات رفاهی مدرن محسوب میشود و ارزش خرید مطلوبی را روانه جیب مشتری خواهد کرد. بسیاری از امکانات موجود در سدانهای سایز متوسط وارداتی را در لیفان ۸۲۰ نیز میتوان یافت که این موضوع برای خریدار رضایتبخش خواهد بود.
از جمله امکانات رفاهی لیفان ۸۲۰ میتوان به مواردی همچون سیستم ورود و استارت بدون کلید، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک، سیستم پخش چند رسانهای به همراه نمایشگر لمسی، تریم چرمی کابین، صندلی برقی راننده به همراه تنظیم گودی کمر، سانروف، دوربین عقب، سنسور پارک جلو و عقب و گرمکن صندلیهای جلو اشاره کرد.
در ادامه میتوانید با مطالعه جدول زیر از امکانات و تجهیزات نصب شده در لیفان ۸۲۰ اطلاع حاصل کنید:
جددددددددددددددددددددددددددددددددددددددددددددددددددددددددددددددول
جمعبندی مشخصات فنی لیفان ۸۲۰
لیفان ۸۲۰ یکی از خودروهای شایسته بازار ایران بود که به دلیل قیمتگذاری غیررقابتی و ضعف فعالیتهای بازاریابی، با ناکامی در بازار مواجه شد و رقابت را به کراساوورهای همقیمت خود واگذار کرد. اکنون نیز حدود دو سال از توقف تولید لیفان ۸۲۰ در کرمان موتور میگذرد و این خودرو به حاشیه رانده شده است.
با این حال همچنان میتوان لیفان ۸۲۰ را گزینهای مطلوب برای مشتریانی دانست که به دنبال خرید یک سدان سایز متوسط زیبا و مجهز هستند اما بودجه لازم برای خرید خودروهای وارداتی را در اختیار ندارند. بدیهی است لیفان ۸۲۰ تواناییهای حرکتی بهتری را نسبت به کراساوورهای همقیمت خود ارائه میدهد و دردسرهای مربوط به نگهداری پیشرانههای توربوشارژر را نیز ندارد. از سوی دیگر مشتریان ایرانی به خودروهایی با پیشرانه حجیم علاقه دارند و در این بین لیفان ۸۲۰ یکی از بهترین گزینههای موجود خواهد بود.
از سوی دیگر خرید خودرویی که تولید آن متوقف شده، میتواند دردسرهای ناخواسته زیادی را برای خریدار به همراه داشته باشد. وضعیت ارائه خدمات پس از فروش لیفان ۸۲۰ نامشخص است و برنامهای نیز برای تولید مجدد این خودرو از سوی نماینده جدید لیفان یعنی خودروسازان بم اعلام نشده است. بنابراین اگر به دنبال خرید خودرویی برای استفاده بلند مدت هستید، پیش از اخذ تصمیم نهایی برای خرید لیفان ۸۲۰ سایر گزینهها را نیز مورد وارسی قرار دهید
لیفان ۸۲۰ یک سدان چینی سایز متوسط است که اولینبار در نمایشگاه خودرو پکن سال ۲۰۱۴ رونمایی و یکسال بعد به بازار جهانی عرضه شد. این سدان نسبتا لوکس در سال ۱۳۹۵ توسط شرکت کرمان موتور مهمان جادههای کشورمان شد، ولی متاسفانه استقبال خوبی برای خرید لیفان ۸۲۰ در بازار داخلی صورت نگرفت. در این مقاله از سری مقالات مجله همراه مکانیک قصد داریم تا با معرفی معایب لیفان ۸۲۰، نقاط ضعف این سدان نیمهلوکس را برای شما مخاطبین عزیز شرح دهیم. اگر شما هم قصد خرید این سدان چینی را دارید یا میخواهید بیش از پیش با معایب لیفان ۸۲۰ آشنا شوید در ادامه با ما همراه باشید.
معرفی لیفان ۸۲۰
در ابتدا بد نیست کمی از مشخصات فنی خودرو چینی لیفان ۸۲۰ بگوییم. این خودرو به پیشرانه ۲.۴ لیتری ۴ سیلندر مجهز است که توان خروجی ۱۵۸ اسببخار قدرت در ۵۷۰۰ دور در دقیقه و ۲۲۱ نیوتنمتر گشتاور در ۴۰۰۰ دور در دقیقه را دارد و این نیرو را توسط یک گیربکس ۶ دنده اتومات به چرخهای جلو روانه میکند. لازم به ذکر است که در حدود ۱۳ ثانیه زمان میبرد تا این خودرو ۱۵۴۵ کیلوگرمی به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت دست پیدا کند، همچنین حداکثر سرعت این خودرو نیز ۱۸۰ کیلومتر بر ساعت و مصرف سوخت ترکیبی لیفان ۸۲۰ در هر صد کیلومتر ۸.۷ لیتر ذکر شده است.
معایب فنی لیفان ۸۲۰
یکی از معایب لیفان ۸۲۰ شتاب و پیشرانه ضعیف این خودرو است. هر چند به تصور بسیاری از افراد این خودرو چینی شتاب خوبی دارد، اما باید گفت که در عمل اینگونه نیست. موتور ۲.۴ لیتری لیفان ۸۲۰ تنها میتواند ۱۵۸ اسببخار قدرت تولید کند که در مقایسه با سایر موتورهای همحجم توان خروجی کمتری دارد. چنین توان محدودی در کنار وزن نسبتا بالا این سدان نیمه لوکس چینی باعث شده تا شتاب و چالاکی ضعیف یکی دیگر از معایب لیفان ۸۲۰ باشد.
در بازار کشور ما معمولا شتاب و چالاکی اهمیت بسزایی برای اغلب خریداران دارد، پس اگر بهدنبال خودرویی با پیشرانه پر توان هستید، قید لیفان ۸۲۰ را بزنید.
علاوهبر ضعف پیشرانه و شتاب پایین لیفان ۸۲۰، کیفیت قطعات بهکار رفته در ساخت این خودرو از معایب دیگر آن محسوب میشود. کیفیت پایین قطعات لیفان ۸۲۰ نسبت به سایر رقبای کرهای باعث میشود تا بیشتر به تعمیرگاه مراجعه کنید. البته باید گفت که این نقطه ضعف بسیاری از خودروهای چینی است، به طوری که قطعات بهکار رفته در اکثر آنها نسبت به خودروهای همرده کیفیت پایینتری دارند. لیفان ۸۲۰ نیز از این قضیه مستثنی نبوده و قطعات آن از کیفیت چندانی برخوردار نیستند.
معایب طراحی ظاهری لیفان ۸۲۰
ازجمله انتقادت مطرح شده به طراحی ظاهری لیفان ۸۲۰ میتوان به سایز کوچک چرخهای آن اشاره کرد. برای لیفان ۸۲۰ رینگ ۱۶ اینچی در نظر گرفته شدهاست که این موضوع باعث شده تا طراحی آن از نمای جانبی چندان خوشایند نباشد. البته که این ایراد در بسیاری از خودروهای چینی دیگر نیز بهوضوح دیده میشود. از دیگر معایب لیفان ۸۲۰ میتوان به طراحی چراغهای جلو به سبک خودرو آئودی A6 اشاره کرد که درواقع کپی از یک خودرو دیگر است؛ همچنین در نمای جانبی لیفان ۸۲۰ سعی شده تا از طراحی BMW کپیبرداری شود.
هر چند که کپیبرداری بهتنهایی نمیتواند نقطه ضعف محسوب شود، اما از آنجایی که معمولا کپیبرداری در خودروهای چینی ناشیانه بوده، میتواند عدم هماهنگی در ظاهر خودرو ایجاد کند. با این حال، چینیها تلاش کردهاند اندکی در طراحی لیفان نسبت به سایر خودروها هنرمندانهتر عمل کنند، اما باز هم این کپیبرداری دارای ایرداتی است. ناگفته نماند که طراحی ظاهری این خودرو نسبت به طراحی داخلی آن بهتر است.
معایب طراحی داخلی لیفان ۸۲۰
هنگامی که وارد کابین لیفان ۸۲۰ میشوید طراحی ساده داشبورد کمی حس ناخوشایندی را برایتان پدید میآورد. سادگی و یکنواخت بودن در طراحی داخلی بیش از هر چیزی نمایان بوده و فاقد هر گونه جذابیت و هیجان است. ترکیب رنگبندی در داخل کابین نیز تعریف خاصی ندارد. به گونهای که استفاده از رنگ مشکی همراه با خطوط نازک در نظر گرفته شده غیرسیاه، باعث شده تا رنگبندی داخل آن بسیار کسلکننده بهنظر برسد و فاقد هر گونه جذابیتی باشد. در مورد فضای کابین میتوان گفت غیر از جادار بودن، تقریبا نکته مثبت دیگری را نمیتوان در طراحی داخلی لیفان ۸۲۰ یافت
فضای کابین لیفان ۸۲۰ بهخصوص داشبورد این خودرو، شباهت زیادی به کابین تویوتا کمری ۲۰۰۸ دارد، اما چندان بهروز و مدرن نیست، البته ناگفته نماند که متریال استفاده شده از جنس پلاستیک نرم در قسمت بالایی و پلاستیک نیمهخشک در قسمت پایینی داشبورد بوده که در این رنج قیمتی از کیفیت قابلقبولی برخوردار است.
تجربه رانندگی با لیفان ۸۲۰
تجربه رانندگی راحت و آسوده از نکات مهمی است که علاقمندان به سفر همراه خانواده به آن توجه ویژهای دارند. لیفان ۸۲۰ از سیستم تعلیق نرمی برخوردار بوده، اما هنگامی که وزن خودرو سنگین شود متوجه کوبشهایی در کابین خودرو خواهید شد؛ همچنین این خودرو در جادههای پر پیچ و رانندگیهای جسورانه از پایداری مناسبی بهره نمیبرد. از دیگر معایب لیفان ۸۲۰ میتوان به نفوذ صدا به داخل کابین اشاره کرد که هنگام رانندگی با آن مواجه خواهید شد. البته این موضوع تنها به لیفان اختصاص ندارد و بسیاری از خودروهای چینی دیگر نیز از این نقطهضعف رنج میبرند. مورد دیگر که میتواند هنگام رانندگی با لیفان ۸۲۰ شما را آزار بدهد، شتاب کم خودرو است که پیشتر نیز به آن اشاره شد، البته با توجه به مشخصات فنی ارائه شده از سوی شرکت سازنده، انتظار میرود که لیفان شتاب بیشتری داشته باشد، اما عملکرد آن خلاف اظهارات این شرکت را نشان میدهد.
نکته دیگر مربوط به فرمان این خودرو است که بسیار نرم عمل میکند، اما متاسفانه فاقد سیستم هوشمند سفتکننده فرمان در سرعتهای بالا است و این ایراد میتواند کنترلپذیری فرمان را در سرعتهای بالا کاهش دهد. از دیگر معایب لیفان ۸۲۰ عدم هماهنگی بین گیربکس و پیشرانه است که باعث میشود حین رانندگی پرسرعت با این خودرو شاهد تاخیرهایی در حین معکوس دادن دندهها باشید.
مصرف سوخت بالا در شهرها
طبق اعلام شرکت سازنده، مصرف سوخت ترکیبی لیفان ۸۲۰ در هر صد کیلومتر ۸.۷ لیتر است، اما باید دقت کرد که مصرف سوخت برخی از خودروها در داخل و خارج از شهرها بسیار با هم متفاوت هستند. در این خصوص باید گفت که مصرف سوخت شهری لیفان ۸۲۰ بسیار بالا است و اکثر مالکین این خودرو نسبت به مصرف سوخت در خارج از شهر و در جادهها رضایت دارند.
از آنجایی که بسیاری از شهرهای ایران درگیر ترافیک روزانه بوده، اکثر افراد مجبور هستند تا دقایق یا حتی ساعات خاصی از روز را در ترافیک به سر ببرند، بنابراین دارندگان خودرو لیفان ۸۲۰ از حیث مصرف سوخت کاملا بازنده محسوب میشوند. بنا به اظهارات مالکین، این خودرو در خارج از شهر دارای مصرف سوخت ۷ تا ۸ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر است، اما در داخل شهر وضعیت کاملا برعکس بوده و میزان مصرف سوخت خودرو حتی به ۱۳ لیتر نیز میرسد. بنابراین اگر مدت زمان زیادی را در ترافیکهای شهری میگذرانید، لیفان ۸۲۰ خودرو مناسبی برای شما محسوب نمیشود.
جمعبندی
در مجموع باید گفت که خودرو لیفان ۸۲۰ دارای معایبی از قبیل مصرف سوخت بالا، کیفیت پایین مواد بهکار رفته در داخل کابین، طراحی نامناسب کابین، شتاب ضعیف و تجربه رانندگی نامناسب است که برای خودرویی در این رنج قیمتی چندان مناسب بهنظر نمیرسد.
معایب مطرح شده در این مقاله بههمراه قیمت بالا باعث شد تا لیفان ۸۲۰ نتواند فروش موفقی را در بازار کشور تجربه کند. از همینرو شرکت کرمان موتور تصمیم گرفت تا در سال ۹۷ تولید این خودرو را متوقف کرده و این سدان نیمهلوکس متوسط را از سبد محصولات خود حذف کند.
در حال حاضر نمونههای کم کارکرد لیفان ۸۲۰ از قیمت بسیار بالایی برخوردار هستند و با توجه به معایب ذکر شده، میتوان در این رنج قیمتی به دنبال نمونههای باکیفیتتری رفت که همچنان برروی خط تولید قرار دارند.